2020-12-24
疫情嚴重咗夜晚冇得堂食,回復返居家抗疫。呢啲時候一定要入返啲冷藏食物喺屋企🏡。.雖然佢唔會話特別好味道好突出,不過每盒份量都好足夠而且$25-30就買到盒飯🍱,性價比相當高🤩,又夠晒方便。波仔的確喺一個偷懶唔煮飯嘅選擇🙌🏻。.📍清湯牛腩($42)成包擺落熱水煲熱就食得,真係好方便👍🏻。分量唔算多,個湯就咁飲都幾清甜😻。牛腩口感好腍,不過食落就略為淡味左啲🐂。.📍鮮茄豬扒蛋炒飯($25)Pork Chop In Tomato Sauce With Fried Rice鮮茄汁略為唔夠酸🍅,配炒飯底,豬扒表面唔係脆卜卜🙈,不過都算有一定厚度👍🏻,口感唔差,有種返到中、小學食飯盒嘅感覺🤗。 $25蚊抵食到不得了🙌🏻!.📍雞串燒3串($22)Chicken Satay將雞串放入焗爐焗幾分鐘就食得😍,肉質軟綿👍🏻,沙嗲味十足🤤,非常惹味,而且價錢合理,喺個唔錯嘅小點心🍴。
📍清湯牛腩($42)
📍鮮茄豬扒蛋炒飯($25)
📍雞串燒3串($22)
Chicken Satay