2021-12-12
因為疫情關係,見好耐冇出街食飯,今晚就同屋企人去左食中菜。呢間餐廳環境都唔錯,唔算迫,又夠清靜,適合一家人食飯傾計.佢個餐牌選擇都幾多, 樣樣都好吸引, 我地諗左好耐之後, 簡左一D佢地比較招牌同大路既野食.首先, 前菜方面, 叫左海折青瓜,青瓜夠哂FRESH, 海折都唔錯, 食完就可以開始食返D重口味D既野。炸脆鱔, 十分香口, 當小食一流。到佢地個招牌北京烤鴨, 半隻份量足, 皮肉均衡, 夾埋多款配菜同醬汁入個薄餅皮入面, 唔會太油膩, 我足足食左4件!松子魚, 一個比較大路既選擇, 但係都同樣出色, 炸到外脆內嫩, 色香味都滿分。最後重有個蟹粉扒豆苗, 比我想像出色, 食得出入面既蟹肉同蟹羔, 相當足料!總体而言, 野食既性價比唔錯, 係一間幾好既中菜選擇, 下次一定會再黎幫襯。
呢間餐廳環境都唔錯,唔算迫,又夠清靜,適合一家人食飯傾計.
炸脆鱔, 十分香口, 當小食一流。