2020-12-19
疫情下暫停晚市,💍結婚周年想訂個蛋糕慶祝下。四圍餅店都忙住出聖誕蛋糕,已經好多都唔接單😞,朋友推介Rosewood拿破崙,於是睇中左方形一大個果款,打算訂之際,竟然發左Afternoon Tea外賣set! 😍見到set入面有2件standard size原味拿破崙,加上有scones、咸點同其他甜點,於是3日前就係官網落order,非常之方便,最後取餅時間係7點前,岩哂放工去拎,當埋晚餐😋😋。一去到見到Butterfly Patisserie成個佈置好靚,加上真聖誕松樹佈置,陣陣香氣,如果堂食一定更有feel!🎄我order時remark左是anniversary, 店員好貼心預備左個朱古力牌,推介給慶祝生日紀念日的你,不吃蛋糕同樣有儀式感!🥰另外抵讚既係tea set個盒,精心設計到不得了!!一層層趟開既感覺,不比傳統3層架遜色!(唔捨得掉呢!)睇返之前的post, 原來個包裝之前唔係咁既,可能因為咁,亦比之前個價錢貴左少少。不過值得的,蛋糕食物keep得好好,返到屋企同係餅店見到時係一樣!👍🏻總括來講,雖然是外賣,仍然有很好的體驗。期待下次堂食再感受現場氣氛~