2020-05-21 6953 瀏覽
疫情穩定下來的自助餐自從要戴口罩之後好耐冇食過自助餐,呢間酒店5月9號開始有返週末自助餐。Search過發現週末午餐用左Openrice八五折之後先$320就Go Go Go ....✅正常地佢都會幫每個客人量體溫先入座、同以前一樣嘢食自己出去拎!全日最期待就係海鮮、佢有長腳蟹同龍蝦任食(龍蝦係因為冇生蠔先會出現),另外仲有黃道蟹真係好似麵包蟹同埋蝦仲有螺 ⋯ 我淨係想食海鮮所以都幾滿足。不過食到一半長腳蟹越嚟越咸、其他海鮮都不錯,$320有咁多海鮮已經好開心!✅熱食就比較一般,基本上唔吸引。原本見到一大鑊泰式牛丸牛雜好吸引、點知食落全部都唔好味,D牛丸似牛筋丸非常麻麻而啲牛肚又唔夠入味食完一舊冇下次。西湯係忌廉蘑菇湯但難飲既、反而中湯係椰子雞好香!試咗一舊燒鴨都唔錯,其他熱食真係冇乜掂因為唔係炒意粉就係炒飯 ⋯✅最後甜品都有好多雪糕而且拿破崙芒果好新鮮幾好味!如果為咗海鮮我會再嚟、但熱食佢哋真係做得好弱希望可以好一D。員工收碟都快但唔知係咪戴咗口罩所以一句說話都唔想講,記得以前食Dinner Buffet都幾有禮貌同客有交流、今次反而門口Receptionist態度好過裡面侍應。
疫情穩定下來的自助餐

凍海鮮