朋友曾經係德國exchange,所以就提議係尖東食德國菜,好食有酒又有view。由於朋友係附近返工,6點左右已經去到坐低左,同埋7點仲有happy hours,叫德國啤酒都平啲。德國啤酒同腸仔當然好出名,但其實白蘆筍係德國都會成日出現,而且係香港都真係的確好少見到所以今次見到白蘆筍就已經即刻叫左,新鮮白蘆筍加上個類似忌廉汁既醬汁,真係好好食,再配上德國啤酒,就好似去左德國旅行咁。另外,當然唔少德國腸,依個咖哩腸既咖哩味比想像中少,不過不失,個人覺得薯角更加吸引。同時,都因為比”自家製”依3個字吸引,叫左個牛油麵團,個牛其實唔差,係啲汁撈啲類似通粉咁既野嫌為乾少少。整體上,都值得推介,價錢中大約有$150都係啤酒,食物大約$350左右,好岩星期五六一班人收工去chill一chill。題外話,個廁所係用商場廁所,都幾乾淨。

白蘆筍

咖哩豬肉腸伴香辣薯角
燴牛仔肉伴自家製牛油麵團

題外話,個廁所係用商場廁所,都幾乾淨。
慶祝紀念
生日