2019-03-10
星期二晚因為暈咗入醫院,星期三出院後醫生俾我連續幾日病假,好友見我病到慘慘咁樣就特登陪我在元朗午餐,YOHO MALL可以話係我的飯堂,因為太近我屋企😅😅見到呢間消費滿150元有水仙芒果送,所以諗住試吓新野~~~呢度的座位幾舒服吓~~~見到平日的午餐餐牌感覺好吸引,眼見本身的餐牌冇呢度的食物,好奇一問先知道裡面的食物有d在假期係冇機會食到好友點咗杯蓮子龍眼冰,望落感覺好正,好友覺得既好飲又特別~~~我加$20要了香茅茶加小食,本身香茅茶好香,加咗蜜糖感覺幾好飲~~~好友點了海南雞飯,海南雞肉望落勁滑,好友大讚個飯唔太油,雞肉勁好食,搞到我期待有機會再光顧。我點了雞絲扎肉清湯底檸粉,對於病未完全康復的我來說感覺剛好,件蘿蔔給我有開胃的感覺。加了20元的小食我選了豬頸肉,我試了一片感覺有點點的甜味,薄薄的豬頸肉如果點埋醬汁肯定更好吃😋😋最後點了芒果糯米飯做甜品,吃了一點就好想吃整盆,希望我快點病好吧!原來獲贈的水仙芒果幾大個,返到屋企食覺得既甜又好食,阿女仲跟我爭住食~~~
見到呢間消費滿150元有水仙芒果送,所以諗住試吓新野~~~
呢度的座位幾舒服吓~~~