2014-05-23
話說呢到有好多唔同的特色打邊邊湯底~之前已經好想黎呢到一試今日臨時臨急CALL大咪搵飯食~幸好有姣鬆D啋我~有傳聞呢到每日都會爆場,所以刻意早少少黎搵位,服務員阿姐指示我到二樓的雅座姣鬆D好快就到~我地睇好耐都唔知揀邊款煲好~最後試左個黃酒鷄煲,一聽就知好保身~!!煲來了~~真係好勁~又多鷄又多料~一打開個蓋就聞到好香的酒味~吸左3-4分鐘~漸漸就散~夾鷄食,嘩~頭兩三件真係好滑又好好味~食鷄要快~如果唔係耐左的話,就好易老同鞋口~!!人味見人見智~食食下鷄~仲可以叫埋其他打邊爐的材料,樣樣都好新鮮~D菜好掂~唔老又冇黃邊,仲係選用新界自己出產的新鮮西洋菜~!正~牛款都唔少~最中意係牛肉粒~!脆魭片好脆口又大件~正~仲有魚皮~雖然唔算係好上等即炸的貨色,不過唔會淋又脆,算唔錯~配料芫茜蒜茸逐碟計錢,不過我覺得如果D食材新鮮的話~唔需要太多的調味~!期間服務員阿姐殷勤的招待~令我地好舒服咁享用晚餐~!臨尾叫仲個白飯加入湯到煲成粥~白飯吸盡晒所有精華~變得又棉又好味~!真係唔忍得口~!我地問服務員阿姐要唔要識下~佢望左好耐,最後都忍住話''唔洗''~哈!~~我覺得佢其實好想試~!好開心的晚
今日臨時臨急CALL大咪搵飯食~幸好有姣鬆D啋我~
姣鬆D好快就到~我地睇好耐都唔知揀邊款煲好~
最後試左個黃酒鷄煲,一聽就知好保身~!!
食食下鷄~仲可以叫埋其他打邊爐的材料,樣樣都好新鮮~
牛款都唔少~最中意係牛肉粒~!
脆魭片好脆口又大件~正~
期間服務員阿姐殷勤的招待~令我地好舒服咁享用晚餐~!
臨尾叫仲個白飯加入湯到煲成粥~
好開心的晚餐~期待可以再黎試下佢其他的煲款~!!