2019-06-27
去得任飲任食嘅火鍋雞煲,通常都會限時,所以通常都會食得好急趕今日閨蜜帶我去做個任務,代號叫做〈食雞〉。打機😈😈😈其實就係大角咀一間真正無限時嘅任食雞煲火鍋,任飲!任坐!任食!任加雞煲!!🐥🐥🐥雖然話係任坐,但地點都要坐得舒服先係重點!!店內環境相當寬闊,座位之間亦有好大嘅距離,仲有多部電視睇,真係同朋友坐一晚都冇問題。除咗最基本嘅招牌川味雞煲之外,仲有四款新口味雞煲。包括養生正氣,秘製椰香,南薑同埋芝士雞煲,款款都好似好正,真係唔知點揀好。話明任飲任食,當然要即刻去睇下有乜飲品。原來選擇都非常多,可樂汽水全部一應俱全。最後我哋決定揀〈秘製椰香雞煲〉,仲可以選擇多栗子多芋頭,滾好後一打開個下真係超香椰味同芋頭味。滾好嘅雞煲仲可以隨自己口味加入適當嘅鮮榨青檸汁,成個雞煲湯底味道偏向泰式風味嘅椰汁雞湯一樣,配埋超多栗子同埋芋頭,真係勁好味!!!而且雞件都好多肉,好厚身,肉質又夠嫩滑,質素超高。無限encore食左好多雞煲之後,就係時候轉豬骨湯底打邊爐,湯底仲有鮮粟米,菇菌同冬瓜,味道層次好豐富。先來一個大拼盤,最搶眼當然係條超長長長嘅蟹柳!!仲有多款丸類,腐皮同炸魚皮,仲有牛肉片同豬肉片,食
今日閨蜜帶我去做個任務,代號叫做〈食雞〉。打機😈😈😈
而且雞件都好多肉,好厚身,肉質又夠嫩滑,質素超高。
仲有牛肉片同豬肉片,食完唔夠先再加吧!!
豬肉片同牛肉片肉味好香濃,嫩滑得嚟亦不失咬口。丸類亦非常好味,特別推介黑色的墨魚丸,墨味很重,正!!
食完咁多雞煲同埋大拼盤之後其實都已經好飽,所以都冇再另外追加其他肉食。但吃蔬菜是必須吧!!所以還是在自取蔬菜區拿多了一些新鮮蔬菜來吃,非常飽足。
總結:雖然在大角咀地點稍為偏遠,但係可以無限任飲任食仲可以全晚任坐的確係非常吸引,如果想和朋友聚會,慢慢聊天,玩足一晚嘅話,的確係一個不錯嘅選擇。