2020-06-24
萬眾期待既Blue Bottle 終於係香港開左啦,選址揀左競爭激烈既中環,我就揀左非繁忙時間去潮聖,果然係無人排隊🤭店舖樓高兩層,以水泥工業風為主,基本上可以叫做無特別裝修,無特別主題,無特別格調,感覺好hea, 對一眾藍瓶迷黎講都真係幾失望!Iced Latte咖啡味香濃,奶用上明治鮮奶,兩者味道都好平衝,大熱天時飲返杯香濃iced latte真係最好不過Iced Americano 不知是否冰溶了既關係,飲落沒有想像中咁濃,但又未去到淡既,都係一杯不錯既AmericanoLiege WaffleWaffle即叫即整,所以製作需時,新鮮整起熱辣辣的,外面微脆,再撒上少少沙糖點綴,成件唔算太甜,配咖啡一流(件牛油果碎蛋吞拿魚飛碟自製私伙既,非賣品😆)上層宜家開了多左位坐,不過如果大家想靜靜地嘆杯咖啡relax下,呢樣就真係難d滿足到
Iced Latte
Iced Americano
Liege Waffle
(件牛油果碎蛋吞拿魚飛碟自製私伙既,非賣品😆)