2020-02-14
1942 瀏覽
情人節在瘟疫下,相信一世都記得。情人節都出去慶祝下喇,不過只限唔使搭車區域,咁就食下偏遠黃店,the Present.情人節一定有情人餐,但亦有普通餐可選,屋苑旁有間商場價位餐廳,真係有點不明所以, 情人節食好D,叫了$368 2人餐,比兩個2人餐抵。來到計計數就知。沙律是黑醋汁田園沙律,成盆上,有主菜感覺,食到食唔哂。又有瑞士雞翼伴沙律菜,好嫩滑,湯是情人節龍蝦湯,有點不夠熱,但超濃龍蝦味! 似龍蝦汁,好味的。主菜是忌廉汁青口意大利飯,7成熟牛扒。牛扒伴大量炸薯角,超正!! 伴以長葉形茄汁碟,可以成件薯角在茄汁中游泳。牛扒是5成+9成的合成7成,不過都好食。而忌廉汁青口意大利飯,飯粒中間有些硬,雖不慣但應是標準。青口是不驚喜的青口,驚喜是超爽脆的蘆筍,這裡做的蘆筍很好吃,連牛扒的伴菜蘆筍也是值得推薦的。橙汁和蘋果汁和港式飲品是免費,囡囡話好好飲。由於前菜太大份,吃完主菜再戰沙律。還有最後的雪糕甜品,抹茶或朱古力,有心思的裝飾,忌廉托底,味道濃郁,彩蛋是日文和粵語版願榮光歸香港。環境是高級餐廳,食物質素都很高,食完非常滿足。鄰座叫了一瓶紅酒,非常配合環境,享受型餐廳!值得回味,絕對是替
沙律是黑醋汁田園沙律,成盆上,有主菜感覺,食到食唔哂。
主菜是忌廉汁青口意大利飯,7成熟牛扒。
橙汁和蘋果汁和港式飲品是免費,囡囡話好好飲。
由於前菜太大份,吃完主菜再戰沙律。
環境是高級餐廳,食物質素都很高,食完非常滿足。
鄰座叫了一瓶紅酒,非常配合環境,享受型餐廳!
值得回味,絕對是替代青衣城牛扒先生之選