2015-12-29 478 瀏覽
昨晚聖誕和朋友晚餐完,近近地行去吃甜品。我們一坐底發覺坐位很迫,因為我孭背包更加迫到唔駛郁。跟着我想去厠所,但衹見到後面有男厠,於是問一位男侍應厠所係邊,之後佢話“係果邊呀駛唔駛帶埋你去呀”聽了後好噩然,我好聲好氣問佢竟然得到咁無禮的對待。我朋友覺得他好過份即時回應一句“要呀”但佢就咋聽唔到。本來我想即刻走返正未叫野食,但見佢地冇走嘅舉動而且是聖誕佳節無謂掃大家興於是免强迫住來食。但一路食一路比人監視著很不舒服,他們時常盯著我們,想我們快D食完快D走。我們每人叫了一碗燉鮮奶,我覺得衹是一般沒什麼特別,但價錢太貴$26,呢個價錢我食碗魚蛋粉都得,而且仲要受氣。咁大個人第一次見識呢D療交嗌嘅服務態度,所以奉讙各位千其唔好幫襯呢間。
2015-12-25