2019-11-12
(估唔到出編食評都咁難..已被彈回頭2次)生日飯停不了..今次朋友提意黎太子呢間Lava平時好少黎MK太子..呢度好易搵..地鐵站上黎行2分鐘就到..我路癡都好快搵到路朋友一早book左位..呢度地方唔太..一眼望哂呢度menu好簡單..一張過..正面同背面drink menu好多選擇!大量手工啤!指定動作..又係要開支酒啦Mont Perat Rouge 2012 428老闆好nice親自時日推介比我地..今晚返左西班牙珍珠蠔..佢話平時好難返架..原本要46@..book位客戶優惠價40@就試半打!OMG老闆無點我地..呢隻蠔真係好正 口感上好得意ge係..佢d肉好飽滿..食落好甜..但蠔邊又出奇地好爽脆好咸好重海水味!一隻蠔食到兩個口感!而佢ge after taste係我食完一隻..飲啖酒..蠔味都仲唔願走我地食完d蠔收碟個陣..先發現原來有隻祕制汁老闆話用黎送蠔好夾..aiya..miss左..唯有下次再試!白酒煮法國青口 148青口入口好滑..我開頭以為佢落左好多油去煮..點知我同老闆提意..青口肉太細粒..下次可唔可以整隻大size版本..先知道..原來....佢
生日飯停不了..今次朋友提意黎太子呢間Lava
朋友一早book左位..呢度地方唔太..一眼望哂 呢度menu好簡單..一張過..正面同背面 drink menu好多選擇!大量手工啤! 指定動作..又係要開支酒啦 Mont Perat Rouge 2012 428 老闆好nice親自時日推介比我地..今晚返左西班牙珍珠蠔..
就試半打! OMG
老闆無點我地..呢隻蠔真係好正
一隻蠔食到兩個口感!而佢ge after taste係我食完一隻..飲啖酒..蠔味都仲唔願走 我地食完d蠔收碟個陣..先發現原來有隻祕制汁老闆話用黎送蠔好夾..aiya..miss左..唯有下次再試! 白酒煮法國青口 148
佢地專登揀呢隻bb青口...就係因為佢肉質夠滑呀!真係好buttery!無誇張! 西班牙小羊肩 20oz 418
呢個菜呢個份量係小貴ge..但係我想講..真係好好食! 羊肩外表燒到好香好脆口 入面好淋好juicy..基本上係唔使用刀切開..你求其拎叉一了就散
另外我想講..佢d配菜..都好鬼好食呀! Dessert Platter 288
呢個雜感甜品併盤..唔使食..就咁睇..已經無得輸啦下嘛?
呢個甜品每樣野都係chef即整架..所以等ge時間都會耐少少!但絕對值得!
因為佢真係好睇又好食架!This is ART
佢中間有pat好似係新鮮磨ge nuts cream..香到不得了!
雖然價錢貴左少少..但心機野係咁上下!包您睇到一見一試難忘! 生日自已寫上小小心願..支朱古力筆我自帶架 最後..希望心想事成!最後埋單..老闆好有心..係張單上面寫上祝福
呢間野..對我黎講..絕對係一個驚喜!一定有下次