2017-08-20
太子一向多高質cafe,今次見到呢間Cafe Paradise, 記得在網上見過人地推介,就試下啦!Cafe行簡約典雅路線,幾適合女仔約三五知己來吹水。Dinner竟然有豬手(見到已經流口水A_A),而且價錢不算貴。150蚊左右已經有沙律、湯、甜品和飲品。田園沙律沙律菜爽口新鮮,不過不失。雜菌忌廉湯非常“傑”身,應該落足料,飲落有粒粒菇菌,唔會過鹹。香脆豬手配燒汁($148)最期待的豬手來了!很少cafe能夠食到烤豬手。一上來,哇,份量好大,未食已經擔心食唔曬xD雖然佢提供左d燒汁,但我個人比較鍾意唔蘸汁就咁食,會更香脆。外皮烤得非常脆,而裡面的肉就保持滑嫩,算系高水準之作。辣辣芝麻雞翼($45)又系一個驚喜,芝麻雞翼通常系放題先食到,點知間cafe又有!xDD新鮮炸出來,咬落去仲有熱辣辣的肉汁流出來。Affogato@Paradise(+$25)呢個可算系成餐飯的精華,必食推介!是由兩大球雪糕加上一份chocolate bailey 同一份espresso一開始想先分開試下雪糕同d醬,點知分開試味d汁好苦!!後尾就發現蠢左,應該將雪糕溝d醬,醬的苦中和雪糕的甜,反而恰到好處。唔會死甜
150蚊左右已經有沙律、湯、甜品和飲品。
沙律菜爽口新鮮,不過不失。
非常“傑”身,應該落足料,飲落有粒粒菇菌,唔會過鹹。
最期待的豬手來了!很少cafe能夠食到烤豬手。
一上來,哇,份量好大,未食已經擔心食唔曬xD
外皮烤得非常脆,而裡面的肉就保持滑嫩,算系高水準之作。
新鮮炸出來,咬落去仲有熱辣辣的肉汁流出來。
呢個可算系成餐飯的精華,必食推介!
一開始想先分開試下雪糕同d醬,點知分開試味d汁好苦!!
唔會死甜,而且雪糕奶味香濃,食得出系高級雪糕,好味!
玫瑰花茶養顏護膚喔~
下面有柔和的燭火,慢慢煮,慢慢飲,很舒適。
服務方面,侍應都十分熱心周到,唯一美中不足系張檯太細,而d 碟又好大XDD