2017-11-15
是日約左朋友去銅鑼灣食晚飯,一早已經openrice定有咩餐廳可以食到好野之餘又可以靜靜地傾下計,最後搵左呢間阿麥廚房。我地兩個人book左6:30,餐廳入面其實都幾大,枱與枱之間有一定空間,唔會感覺好迫,而且光線較暗左dd,好有情調~揀左一輪我地叫左兩個set dinner食左好多野。等左十分鐘左右前菜就黎啦~蝦肉新鮮,個醬汁整得好好,用左好多香料,裹面有d茹菌tim~ 伴碟ge沙律都好新鮮,個沙律汁唔會過酸。多士脆卜卜,鵝肝煎到金黃,配埋個藍莓一齊食,味道好夾。特別欣賞個藍莓,唔會整到淋左冇哂口感。個南瓜湯有唔少蟹肉,南瓜同忌廉比例岩岩好,又香又滑。呢個湯唔講得笑XD 除左有淡淡ge松露香氣,入面ge茹菌攬碎到細細粒,配埋個蒜蓉包真係好正!一邊食一邊欣賞佢d小擺設~主菜出場啦~ 個闊麵煮到岩岩好al dente。煙文魚ge咸味連同忌廉闊麵一齊食,味道balance。係德國豬手啊!! 外表脆身,豬肉淋身,prefect! 個薯條好出色,條條都金黃色好脆好香薯味!餐飲我地要左 Peach Iced Tea 同 milk tea。個Peach Iced Tea唔會太甜,桃ge香味好岩女仔
揀左一輪我地叫左兩個set dinner食左好多野。
等左十分鐘左右前菜就黎啦~
一邊食一邊欣賞佢d小擺設~
餐飲我地要左 Peach Iced Tea 同 milk tea。個Peach Iced Tea唔會太甜,桃ge香味好岩女仔飲。XD
呢度service都值得一讚,侍應主動加水,食物逐碟上可以慢慢enjoy。