2018-04-22
平時食飯比較少過嚟旺角,因為旺角嘅食物水準往往比尖沙咀銅鑼灣好似低少少,但係睇到電台DJ嘅介紹,咁啱又要同朋友嚟旺角買嘢,就趁呢個機會試一下!門面有啲似日本出名嘅蟹餐廳。先來一份前菜,枝豆,番薯,麻醬豆腐。估唔到豆腐好滑!同上面嘅櫻花蝦味道好夾。清酒煮蜆味道好香,蜆肉又大又甜!蟹腳刺身亦都好甜!好鮮味!質感好滑!麵豉湯入邊藏有大大嚿蟹肉!蟹肉甲羅燒蟹膏味道十分濃郁!係我食過咁多次最濃郁嘅一個!而且比較杰身,我諗住試真係落足料,如果可以有飯或者多士做配菜會較好!蟹肉玉子燒熱辣辣好香!玉子燒得焦香又好滑,上面嘅蟹籽好新鮮!玉子甜甜又充滿蛋香!廚師毫不吝嗇蟹肉,玉子下邊有一層好厚嘅蟹肉墊著!食落有幾層唔同嘅口感!終於得到主菜,海膽帶子蟹肉飯份量十分之大!帶子好鮮甜肉厚!海膽亦都係好粒!好creamy, 有小小海水味,好甜!而下面嘅蟹肉亦都係厚厚一層!個人應為多到好誇張!真係食蟹肉都食飽!呢度食物質素唔錯,份量又多!材料好新鮮,但係座位不多,所以來之前一定要訂位!
門面有啲似日本出名嘅蟹餐廳。
先來一份前菜,枝豆,番薯,麻醬豆腐。
估唔到豆腐好滑!同上面嘅櫻花蝦味道好夾。
清酒煮蜆味道好香,蜆肉又大又甜!
蟹腳刺身亦都好甜!好鮮味!質感好滑!
麵豉湯入邊藏有大大嚿蟹肉!