2018-06-15 1499 瀏覽
現場有一句大牌面,寫住”醉生夢醒”,睇得出尖沙咀分店用心打造成一邊飲酒一邊打邊爐,一班朋友黎的確好岩Feel。近期又世界盃,店內已經安裝好幾部大電視,實行全場睇波!牛舌串燒 $48估唔到呢到有小食串燒提供,因為之前食過其他分店都沒有提供的。愛食牛舌既小妹又點會放過呢個好機會呢?牛舌十分厚切,沒有呃砰~牛舌燒得岩岩好,沒有過乾或者好咸既情況~即叫即而且燒肉汁豐富,可以話係小妹今餐至Like鴛鴦青花椒牛骨湯底 $78青花椒係全新湯底,一開始食感覺無咩味,不過愈煮愈辣連愛人都頂唔順。不過辣得幾過癮,因為佢果種辣唔無重慶果種一食就好辣而係慢慢散發出黎,想食下特別一D既辣,大家不妨試下。牛骨湯底真係有一陣陣牛肉香味,即使小妹大啖大啖咁飲咗2小碗,都唔會覺得好想飲水牛腩心 $68、牛駝峰 $48小妹最想食既封門柳又再一次缺貨啊!真係好傷心不過小妹就叫了同樣特別的牛肉部位,牛肉味濃而且唔使怕會淥得太熟,因為餐紙有哂介紹,跟住指引就可以食到店家認為最好味既牛肉。一睇見到好多都係淥幾秒,唔使怕淥唔短時間會唔會唔熟,因為牛肉全部薄切的,所以唔使怕唔熟喇手打牛滑 $48呢款牛滑小妹之前食過,不過覺得有點咸但
一班朋友黎的確好岩Feel。
近期又世界盃,店內已經安裝好幾部大電視,
實行全場睇波!

牛舌串燒 $48
估唔到呢到有小食串燒提供,
因為之前食過其他分店都沒有提供的。愛
牛舌串燒

鴛鴦青花椒牛骨湯底 $78
青花椒係全新湯底,一開始食感覺無咩味,
不過愈煮愈辣連愛人都頂唔順。
即使小妹大啖大啖咁飲咗2小碗,都唔會覺得好想飲水
鴛鴦青花椒牛骨湯底

牛腩心 $68、牛駝峰 $48
小妹最想食既封門柳又再一次缺貨啊!
因為餐紙有哂介紹,
牛腩心  牛駝峰

手打牛滑 $48
呢款牛滑小妹之前食過,
不過覺得有點咸但牛肉味不少於牛肉片,
所以再次叫了手打牛滑。今次沒有失望,因為今次無咁咸仲要更彈牙,牛肉味仍然濃郁,小妹十分推薦
手打牛滑

脖仁 $68
脖仁睇落好似最多脂肪,
但淥完之後脂肪食落唔會有罪惡感,因為脂肪量其實好少而且加埋辣,實在難以抗拒
脖仁

水蓮菜 $28
之前食開都係羽衣甘籃,
今次多咗一款新既蔬菜,就係水蓮菜。
水蓮菜小妹未見話亦未聽過,所以好期待。水蓮菜好長好長,好似蔥咁,但與蔥相比,
少咗份草菁味,多咗一份爽口既感覺,爽趣既質感連唔太喜歡菜既愛人都覺得好食同特別
水蓮菜

稻庭烏冬 $28
打邊爐又點可以少咗烏冬呢?
店家提供每份2舊既烏冬,烏冬質感質坊間買到既唔同,唔使淥妹耐,
烏冬散開就差不多可以食得,煙煙韌韌既質地令鐘意食麵既我都要一食再食

總括,小妹覺得尖沙咀分店無論氣氛或者整間店既環境都看得出花了好多心思
而且食物種類多了小食類可以俾客人多一個選擇而且又唔會咁Dry~
現場有好多款手工啤酒或者特製酒類,如果各位愛好杯中之物,
就一定唔好錯過。店內有多個打卡位,如果想食餐飯又想影下相,各位都可以去尋找下獨特既影相角度
牛舌串燒
鴛鴦青花椒牛骨湯底