難得鐵飯腳大駕光臨沙田,食一餐晚餐又點會夠🤭 我地散一散步去左顯徑,去左新開既芋圓屋,位置喺村屋一帶,沿路都有路牌指引,雖然新開,但已經好高人氣,當日去full house,又好多外賣單~➿ 開心‧大滿足 ($60) *少甜呢個甜品真係冇改錯名,配料豐富到食得好滿足😆 三色芋圓食到原材料既味道,真材實料,煙煙韌韌☺️ 最有驚喜既係芋泥波,質感好綿滑,又係自家製既,誠意十足👍🏼 呢度既台式甜品仲可以揀甜度,無糖又得,多甜都得,幾好幾好😌➿ 鮮奶蛋白燉椰皇 ($56)燉椰皇係限量架,想食既可以預早訂購呀💁🏽‍♀️ 我地一人一個,冷熱各一,凍既燉椰皇配上三色芋圓做topping,口感好似食緊布甸咁🍮 熱既燉椰皇相對流質d,暖笠笠又滑捋捋既蛋白流入口腔,加上桃膠做topping,潤呀☺️ 凍/熱燉椰皇都推介🌟 因為蛋白真係有陣陣椰香🥥 好正呀!➿ 30士多燒賣 ($15 *7粒)有冇燒賣控呀,唔知你地最鍾意食邊個牌子既燒賣呢?我諗有唔少人都會答:叁拾士多🙋🏽‍♀️ 又有高質甜品,又有高質燒賣,係餐靚宵呀!

➿ 開心‧大滿足 ($60) *少甜

➿ 鮮奶蛋白燉椰皇 ($56)

➿ 30士多燒賣 ($15 *7粒)