2010-05-23
早幾日行過先望到富東有好多間舖位裝修緊,睇睇吓就發現左原來發記甜品都裝修緊,好期待佢開張過左幾日我就聽到有人講富東間發記開左,今晚就急不及待同男朋友去試吓去到果時大約22:30,但係好多人,好彩我去到啱啱有人走,所以就有好野食啦睇睇我地食左乜↓↓↓↓↓↓"楊枝甘露"...發記嘅招牌甜品~好香芒果味,裏面有西柚肉,西米,好多芒果,同小小芒果沙冰~芒果好多仲係大大件,個糖水好香好甜又夠凍,係西柚差左dd,因為有小小苦澀味,但係好在個糖水夠甜,所以都唔係大問題"焗香蕉酥皮卷"...賣相好靚界開一小件食入口,嘩...裏面好熱好香香蕉味,香蕉焗過之後有種入口會溶嘅口感,但唔係稔哂,仲有小小咬口出面酥皮唔太厚好脆仲有d黑芝麻添~伴碟嘅士多啤梨就麻麻...好酸發記有一樣甜品係我嘅至愛...就係芒果沙冰,佢地嘅沙冰係用新鮮芒果整,飲過好多地方都無一間好飲得過發記,好可惜今晚食唔到,因為店員話已經賣哂lu,雖然有d失望,但係依嫁咁近就可以食到,下次行過再買過就得啦價錢雖然係貴d,但係物有所值
睇睇我地食左乜↓↓↓↓↓↓