2019-01-21
又到年尾,老細又請左我地黎La table 食團年飯,由1個前預告會黎La table 已經好期待係度食過2,3次飯,次次都好滿足有驚喜,每人回味無窮啊😋😋首先未人齊既時候就會食住包包同埋parma ham先,法包係一如概往既外脆內軟,parma ham 就一d筋都冇,淋得黎又唔太咸,送酒一流丫👍🏻跟著就到頭盤生蠔,上面個款唔記得左咩名😅下面果款叫gelato, 2款蠔一濃一淡,但係都好甜夠哂新鮮,好味到食一打都ok 啊🤣🤣龍蝦蒸蛋: 蒸蛋係日式蒸蛋,大廚話係用木魚碎煮高湯去整既,煮開日本野既人就知道咁做成本好高架,好香濃既木魚味滑滑蒸蛋,龍蝦新鮮,唔知點解我覺得果幾粒豆都好好食🤣Bb青口煮帶子:賣相好精美,帶子煎得剛剛好,最鍾意bb青口好鮮甜,連上面既魚子都唔腥架👍🏻是日重頭戲出場啦~~~係白松露啊🤤🤤🤤呢2舊白松露一拎出黎唔洗食已經聞到個香味,同平時小妹食開既黑松露完全係另外一個level🤩🤩🤩大廚會係你面前刨刨刨...諗返起都覺得好奢侈,食完呢餐發夢都會夢見白松露🤤🤤🤤講返個意粉當然係al dente,而個cream sauce香得黎又唔漏,同白松露簡直係prefect matc
係度食過2,3次飯,次次都好滿足有驚喜,每人回味無窮啊😋😋
講返個意粉當然係al dente,而個cream sauce香得黎又唔漏,同白松露簡直係prefect match ar👏🏻👏🏻👏🏻
跟住就係好似份子料理既蕃茄湯,大廚話係要經過2日既滴漏先做到,無色既蕃茄湯但係濃味到你唔信,好新奇好好味👍🏻👍🏻
大家既main dishes 虎頭扒,again小妹我唔食牛味道方面comment唔到,但係影相呃like一流😆
My special main dishes — spring chicken
隻雞烤得皮脆肉嫩,不過我都like 佢d配菜,個菜同蘿蔔仔好好食😅😅
最後dessert time係千層同apple tart,法式甜點好難差,不過由於已經好飽飽既關係,雪糕最好食😆😆😆😆
就係咁2018年就係呢美味既一餐劃上句號,希望2019年繼續食多d好野😋😋😋