2018-03-25
偏愛茶系雪糕既小妹,久不久就會約朋友黎呢度食下甜品呢日放假就同好姊妹黎到太古分店,好姊妹話好肚餓要嗌個鰻魚飯食左先個日唔想飲凍野~跟姊妹個鰻魚飯配左個“桃味焙茶”原條鰻魚係吸引既,好姊妹分左啲俾我食,飯粒分明而鰻魚燒得肥嫩我既桃味焙茶都黎到,店員會好細心咁解釋沖泡既程序個桃味焙茶啲桃味慢慢滲出嚟,一啲都唔假,飲落好清香而中愛焙茶既既好姊妹就另外叫左杯“焙茶沙冰雪糕”HKd$58+10%食完個鰻魚飯就可以揀甜品啦個日係星期五,好姊妹就梗係唔會放過只喺係星期五、六同日先會供應既“焙茶啫喱雪糕”HKd$58+10%啦個軟雪糕香滑就係意料之中,而個啫喱都出色,好夠焙茶香而我就一早mark住左呢位分店限定既白玉金磚,朋友唔食抹茶,所以就揀左“牛乳紅豆白玉金磚”HKd$88+10%金磚其實係塗上蜂蜜再加以烘焗既丹麥麵包,包控表示淨食經已好正,配上香醇既牛乳雪糕同紅豆白玉一齊食,呢個配搭簡直係一絕下次再黎一定要食埋佢地個抹茶味~~~其實依家諗返起都想食
個日唔想飲凍野~跟姊妹個鰻魚飯配左個“桃味焙茶”
我既桃味焙茶都黎到,店員會好細心咁解釋沖泡既程序
個桃味焙茶啲桃味慢慢滲出嚟,一啲都唔假,飲落好清香
食完個鰻魚飯就可以揀甜品啦
個軟雪糕香滑就係意料之中,而個啫喱都出色,好夠焙茶香
下次再黎一定要食埋佢地個抹茶味~~~
其實依家諗返起都想食