2017-01-04
今天收工與兩名同事在太子交收,交收完畢便在附近搵食。走著走著,這店小菜看上去也像樣,於是便進店。翻看餐牌我與友人已被蠔餅吸引著,二話不說就決定了這個菜式。凍凍地食個煲仔菜...結果食豪啲,叫個鮑魚雞煲先!再叫多個菜,還未看得到名字,店員便提議食豆豉鯪魚油麥菜。咦!唔錯喎⋯⋯蠔餅首先落枱,仲要係啱啱炸好,但又唔油喎,隔油做得非常好。食落去,好明顯食到有陣鴨蛋嘅香味,犀利!呢啲真係呃唔到人!啲蠔仔又夠多...又嫩!正!再吃吃鮑魚雞煲,沒有出色處,但欣賞鮑魚是用新鮮的,而且雞煲即煮,夠哂 煲 氣!再試試油麥菜,可能我鍾意食豆豉鯪魚啦⋯⋯我覺得唔夠多....好似唔夠喉咁。總的來說,這店是不太差的,能醫肚且沒反枱!不過相信有更大嘅進步空間!支持非集團經營!
蠔餅與魚露
鮑魚雞煲