2019-08-02
好耐無同表妹出來食飯,所以約佢出來cafe邊食邊傾計!!這裡位於太子,但距離地鐵站較遠,大約都要行10分鐘,cafe設計成一間小屋,裝修以白色和木色為主,牆上掛左幾幅畫,唔會覺得好單調,既簡單又舒適真係幾好!Menu有Light meal, Salad, Pasta, All day breakfast,咖啡,茶,朱古力和梳打等,都幾多選擇!我們最後簡左Light meal同2杯飲品!<法式潛艇> 外脆內軟的麵包夾住香腸,青瓜,番茄,再淋上多到漏哂出來的芥末醬,越食越惹味!!旁邊放左好多沾滿醋的沙律菜!食起來可以無咁漏!!<美式辣肉腸熱狗> 軟稔的熱狗包面上有芝麻,食起來幾香口,內裡除了番茄,還放了一條長長的辣肉腸,再倒滿超多的肉醬,食起來味道香濃又辣辣地,真的不錯!<Flat white & 朱古力> 無論咖啡定朱古力都整左個好靚的拉花,Flat white拉左一朶花,朱古力就拉左個好似馬的拉花,唔會拉得是是旦旦,好有心機!!見到拉得咁好的拉花,飲落去更加覺得好飲!