2021-04-27
▫️Avotato Toast 🍠💰98↬呢個特別在於開頭以為係甜薯整成既pancake 原來係將蕃薯切成厚厚既一片當成toast咁 2塊甜薯toast兩面同個外皮都煎過 外皮咬落有小小脆口 中間蕃薯有啲爽口既感覺 淋左啲甜甜地既汁 味道一般 冇咩驚喜 頂頂同中間夾住啲牛油果蓉 仲有粒流心蛋 旁邊仲有啲蕃茄莎莎 酸酸甜甜咁▫️NOC Benedict🥚💰128↬ 有兩大塊酸種多士 烘熱左之後都包邊都係好硬 好難切 但中間有咬口 配料揀左煙三文魚 都有兩大塊 味道不過不失 流心蛋上面淋左牛油果醬 好好食▫️Creme Brulee Pancakes🥞💰94↬三層pancake中間都有吉士醬 紅莓同藍莓 最頂果層仲加左啲焦糖同杏仁片 啲醬甜度岩岩好 pancake係美式質地 唔會煎到好乾 又有啲煙韌 一啖食落去 好滿足 呢個最好食 但份量真係有啲細 塊pancake只有大概女仔手心咁大 ᐠ ♥︎ ᐟ呢間cafe仲有好多分店 近期係將軍澳仲開左新店 上次經過都好多人排隊 而且每日指定時段仲有供應 招牌蛋撻 牛角包 同basque burnt cheesecake( ´•̥ω•̥` )
▫️Avotato Toast 🍠💰98
▫️NOC Benedict🥚💰128