呢排女人街越開越多唔同類型嘅餐廳❤️而且大部分都相當高質唔再係以前比較平民嘅餐廳。而Grind size就係其中一間非常之有特色嘅cafe環境Grind size 出面門口已經有大大隻字煮著「窮撚賣咖啡」,咁你就知佢主要係賣咖啡,不過除咗咖啡之外,當然仲有其他cafe有嘅食物啦cafe有2層,地下個層嘅style係走型格路線,而當日為食貓被安排去2️⃣樓😍咁啱好啱我,因為個風格係白色巴洛克風🦢環境好chill,好少女味,超級靚呀早d去嘅話,重可以揀坐咕臣位同梳化位🍀食物為食貓同朋友叫咗2個lunch set,加$48炸日式雞球,加$30多杯嘢飲,再加$35追加比利時窩夫配雪糕🍦炸日式雞球 $48個雞球炸得外脆內軟,上面仲有啲好似五味粉嘅調味粉,令到個炸雞球更加之惹味😋黑松露粗管麵配意大利小雲吞 $78 + ice chocolate $30估唔到而家d Cafe嘅食物質素相當有水準👍🏾d黑松露好濃好多,再配埋個芝士🧀小雲吞,好heavy,但味道好唔錯👅至於杯朱古力,唔會太甜,亦都唔會太杰同太水💋意式蕃茄海鮮意大利飯$88 + 冰瑤荔枝檸檬紅茶 $30個意大利飯除咗個蕃茄汁好濃之外,隻蝦同入面
呢排女人街越開越多唔同類型嘅餐廳❤️而且大部分都相當高質
唔再係以前比較平民嘅餐廳。
而Grind size就係其中一間非常之有特色嘅cafe

早d去嘅話,重可以揀坐咕臣位同梳化位🍀

食物

炸日式雞球 $48
日式炸雞球

黑松露粗管麵配小雲吞
Iced  chocolate

至於杯朱古力,唔會太甜,亦都唔會太杰同太水💋

意式蕃茄海鮮意大利飯$88 + 冰瑤荔枝檸檬紅茶 $30
意大利蕃茄海鮮意大利飯
冰瑤荔枝檸檬紅茶

個意大利飯除咗個蕃茄汁好濃之外,隻蝦同入面d蜆都好大粒😍特別一提嘅係佢個飯都唔會太林,有返d硬度😛
而杯嘢飲荔枝味好重,清清淡淡咁好fresh🍍

比利時窩夫配雪糕 $35
比利是窩夫配雪糕

食完個lunch,再食埋個甜品,就啱啱好,夠晒滿足啦

平時我哋去Cafe多數都要上樓,而且有時d位置仲好難搵,但宜家就唔駛咁麻煩啦‼️‼️可以直接約朋友係女人街等啦

日式炸雞球
黑松露粗管麵配小雲吞