2014-11-15 625 瀏覽
先說食物方面,星期六與太太中午點了2個扒餐,1飯1意粉,整體來說,食物質素以百幾蚊來說其實算不錯,有飯有湯有飲品,特別係意粉,好有質感,吾會太林,又有少少蕃茄汁,比一般餐廳清水烚意粉,我覺得係用心,不過伴碟既薯條就好大油益味,牛扒就醃得太林,感覺似用梳打粉拿得太耐,完全無哂牛肉味,又太林,而最需要改善係白飯,感覺粗鞋,不知係煲既過程出現咩問題,還是用了劣質米,無飯味,每粒米係好碎,且吾夠熱,可知一餐飯,白飯係最直接影響整個餐既口感同印象,最後連我這種飯桶都忍吾住食剩好多而餐廳既服務態度就相當參差,部分年紀較大的姐姐較惡劣,點菜時,顯得不耐煩咁樣,記得當日埋單時請求要泊車優惠,卻好惡劣回應:無呀!個個都係食你果張單啦!語氣係鬧緊人,擺明趕客咁樣,相反,年青果幾位就很有禮貌同勤快,跟單落單傳菜執野都好落力,值得比個like:-)