朋友話食左間邊爐好正要帶我去。位置小隔涉,早排係樓下間西餐食過飯,都無留意到隔離大廈有火鍋店。一入去餐廳,格局好唔似餐廳,似私竇😂。餐廳係散叫火鍋,價錢中上。湯底叫左胡椒豬肚湯,仲有啲佢地自己煲嘅湯底,但叫完先知原來可以雙拼!蝕左🥲🥢胡椒豬肚湯底($138)個鍋一上台,我就哇左出聲,勁大個煲😂😂😂你地去到自己feel,個湯底有唔少底料,蕃茄、唐芹、酸菜、豬肚、粉腸,食到尾仲有,又唔係Hea你是但比,食落新鮮,粉腸都乾淨。湯底帶胡椒既辣,唔會淡茂茂。🥢手切雪牛小排(大)($338)又係勁大碟😂開始感受到佢地份量之多。雪花睇落靚,食落仲正,每塊有返咁上下厚,食落好有滿足感,啲油花越嚼越出,好正!本身想叫本地手切牛,店員話今日啲牛唔靚所以無返貨,下次要食本地手切牛!呢個牛都必點!但兩個人可能叫細好啲,可以試其他肉,油花會令食到後尾超飽。自家製韮菜餃($68)有6隻脹卜卜嘅餃。首先佢地包得好靚,自己都有包開餃子,好明白9菜超易出水,會令餃子皮濕同爛,但呢到既餃子放耐左都好乾身,唔會出水,唔會d皮痴埋曬。上菜時店員有講係岩岩包。食落好飽滿,皮薄煙un,9菜新鮮爽脆,好好食!超值呢個價。🥢白鱔片(

🥢胡椒豬肚湯底($138)

🥢手切雪牛小排(大)($338)

自家製韮菜餃($68)

🥢白鱔片($108)
數過有7大片鱔,街市都賣緊百幾斤,呢到100出頭有咁多片😧同任食個種薄薄鱔超唔同!厚肉爽彈有鱔味,好鬼正!呢個真係要食!🥺🥺🥺

🥢唐生菜($38)
Errrr就係唐生菜😂

🥢醬料
店員會拎有一大兜配料任你加。最特別係左上個辣醬,店員話自己炒,食落唔太辣,帶豆豉味。

連埋2支野飲埋單800左右。料足、新鮮、有心機!好明點解朋友要帶我食,下次都想帶屋企人去食。唯一唔好係上菜有啲慢,每碟都隔左啲時間,可能廚房唔夠人?又樣樣都即整,鱔都話係岩岩劏😂😂😂好食我就願意等

Btw當日有人包場,見住店員捧住一碟碟海鮮行過,又避風塘炒蟹、金銀蒜蒸聖子,r水吹時問左店員,話有做包場,只要預先講想食咩就整到。又有講d廚師黎自以前燈籠街一間好出名而家執左既餐廳(無細聽😂😂😂)

總結好食!以為唔夠食要加點,點知食到勁飽!推薦🤤