2023-04-27
Bagel同咖啡一直都係我嘅最愛,呢間coffee shop就啱晒我,淨係得呢兩樣嘢食!雖然佢無其他類型嘅咸食同甜食,但由於佢呢兩樣嘢都做得好出色,而且每個月都轉新menu,基本上唔會遇到返重復嘅口味,啱晒怕悶又想試新嘢嘅我。星期六朝早去行山前,都特登過嚟飲啖啡食個包先。假日嘅關係,人流比較多,排第三張枱,不過好快就有位入,需時10至15分鐘。佢唔係個種豪華裝修嘅咖啡店,但簡約純樸嘅環境,反而令我覺得更舒服自在~** 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58 **~好難得嚟到呢度我唔係食bagel,完全比佢呢個樣同口味吸引左!牛油軟包真係好鬆軟,上面嘅燉蛋係佢哋自家制嘅乳酪醬,帶酸味,同時帶有一絲絲嘅蛋香味,而上面嘅香蕉用火槍火炙過,焦糖味濃又脆卜卜,整體好夾,係個有甜品特色味道嘅面包。~** 熱黑糖烏龍咖啡 $45 **~已經返嚟飲左好幾次!濃厚嘅烏龍茶底加咖啡,兩種味道配合得嚟仲互相襯托到對方嘅特色,加埋上面嘅黑糖,中和返茶同咖啡嘅苦澀味,層次多樣,必定要一試嘅咖啡。面包、bagel同scone加埋通常有8款,全部款式都會放晒係玻璃櫃入面,望到實物再揀啱心水嘅,吸引力大增。咖啡店坐落離大圍
返重復嘅口味,啱晒怕悶又想試新嘢嘅我。
~** 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58 **~
~** 熱黑糖烏龍咖啡 $45 **~
要一試嘅咖啡。
面包、bagel同scone加埋通常有8款,
咖啡店坐落離大圍站約10分鐘路程嘅小商場內,位置唔算方便但好易揾,中間會經過小公園、村屋同單車徑,慢慢行過去,其實都好寫意。非常推薦大家嚟食!