講到肥姐滷味,個排隊長龍真係證明左「人多唔一定錯」。撩開街邊燈光嘅騷動,呢碟滷味,簡簡單單地直擊我嘅味蕾。食第一啖墨魚,爽脆得嚟彈牙,啖啖實物,正到彈起👌。點唔記得提個豬心,處理得咁潔淨,食落無多餘嘅味道,實在滋味十足。肥姐嘅滷水個味,要話香唔係得香咁簡單,係有層次、有驚喜。甜豉油淋上頭,同埋佢哋家嘅秘製黃芥末醬一夾,酸甜辣三重奏,為咁多鹹鹹地嘅滷味增添一抹清新嚟。生腸嘛,外皮微微有韌性,裏面卻軟綿而鮮美,呢個對比,真係好正🤤!唔好意思㗎喇,又講多咗兩句,實在係難得食到咁有滋有味嘅港式滷味,所以難掩我內心嘅一份興奮同滿足。如果你都愛好呢種簡單但味道豐富嘅小食,記得要去試一試肥姐滷味,唔好錯過喇!👍😋