餐廳: 北京樓 (星光行)
資訊:

餐廳: 北京樓 (星光行)
資訊:

2019-03-12 397 瀏覽
來到尖沙咀海滂附近觀光,附近全都是遊客,要搵食可以話都幾難。好彩我哋前一晚已經book咗北京樓,唔係嘅話幾乎冇得walkin。本身佢哋話近窗口嘅位置已經full-booked,後來我哋上到去話希望坐近窗口,侍應好好真係幫我地安排到,但我諗都係好彩先得。八點鐘都睇到幻彩詠香江,真係唔使同人迫,超正!我哋都叫咗老牌子食物,呢幾款特別我哋胃口。先來小籠包,入面啲肉汁好鮮味,而且肉質鮮美!另外東坡肉真係值得一試,肉食去好似係燉左好耐嘅鬆軟,有啲似梅菜扣肉嘅口感,當然係更加好味啲啦!唔係周圍都有,10分推介!最後梗係要試吓老字號北京片皮鴨,佢同平時撕開嗰啲真係好唔同,色香味俱全,而且冇出邊嗰啲咁油膩,啱晒我哋「扮健康一族」入到去先知,有一半嘅食客都係洋人,原來佢哋真係好中菜。尖沙咀附近黎講,呢間都算係招呼周到,環境一流,食物質素優良嘅餐廳!下次有機會可以試吓朝早飲茶😁

八點鐘都睇到幻彩詠香江,真係唔使同人迫,超正!