2008-07-05 110 瀏覽
2008年5月8日,利苑這天都大家都幾無癮,因為還未到7點半,什麼燒米鴨、三層肉、千葉豆腐、蔥油上樹雞…通通都無,起碼有4、5個餸。侍應又無禮貌,又無唔好意思,有些更是落單以後,才跑回來說沒有,認真惱人。叫了很多次選,然後那只BB鴨來時還生生的,叫佢拿回去再整。又誤會我哋話要換,同我哋講無第二隻,我哋預咗佢無啦,所以一早都話叫佢整熟D,最後整完再整,隻鴨仔梗會過熟啦!不過就算唔係,只鴨仔都係太“蘇”。唔啱我。九層塔蔥爆鵝肝牛柳粒咕嚕肉脆皮雞雜菌娃娃菜蒸蛋白脆麻花其他叫的菜其實都算OK啦,不過可能乜都無,心情已經唔太好了。想一提的是脆麻花,因為我是為了它來利苑的。這次覺得沒有像以前在觀塘利苑吃的好,脆是脆了,但以前的印象是脆而鬆化的,這次卻覺得是有點炸過了火似的。
2008年5月8日,利苑

九層塔蔥爆鵝肝牛柳粒