餐廳: 百芳池上便當 (希慎廣場)
資訊:

2020-03-27 53 瀏覽
是日同HONEY到左希慎廣場食晚餐,見這間排長龍的台式美食好吸引的地道台式便當,同HONEY說,好耐無食過台灣美食,見價錢又OK,所以二話不說,想品嚐一下這個正宗台式小店,我同HONEY也點左紅燒牛肉湯麵,台式雞脾飯,點埋個皮旦豆腐,同埋叫左黑糖珍珠仙草鮮奶,同埋仙草奶茶黑糖珍珠仙草鮮奶,台式雞脾飯,皮旦豆腐黑糖珍珠仙草鮮奶真的好足料,一次過可以飲到食到咁多野,奶味香濃,飲到底都仲有珍珠仙草台式雞脾飯大大隻炸脾,炸得香脆,肉汁JUICY,加埋半隻旦同埋少少栗米,真的送飯一流皮旦豆腐加埋個汁,真的好好食紅燒牛肉湯麵,仙草奶茶紅燒牛肉湯麵肉質好淋,不過都有咬口,另外湯底也唔錯,如果麵底再多返少少就好了~~仙草奶茶HONEY話都唔錯,叫左少甜剛剛好~~
是日同HONEY到左希慎廣場食晚餐,
見這間排長龍的台式美食好吸引的地道台式便當,

同HONEY說,好耐無食過台灣美食,見價錢又OK,
所以二話不說,想品嚐一下這個正宗台式小店,
黑糖珍珠仙草鮮奶,同埋仙草奶茶

黑糖珍珠仙草鮮奶,台式雞脾飯,皮旦豆腐

皮旦豆腐加埋個汁,真的好好食

紅燒牛肉湯麵,仙草奶茶

紅燒牛肉湯麵肉質好淋,不過都有咬口,另外湯底也唔錯,
如果麵底再多返少少就好了~~
仙草奶茶HONEY話都唔錯,叫左少甜剛剛好~~
2020-03-26
  • 紅燒牛肉湯麵