2017-05-27 1769 瀏覽
睇OpenRice 無意中見到呢間餐廳評語幾好,其實住元朗咁耐,都一直吾知有呢間餐廳,即管試下,第一次來,都幾多人,剛剛剩低一張枱。好多嘢想試,今次揀左.... 睇相 (呢度啲餐全部會配埋例湯同一碗白飯,碗飯好大碗,正常食量係食吾哂。當然如果你叫湯飯,就吾會再送例湯。如果加配飲品,熱飲另+ $2,凍飲另+ $3,真係好抵食) 見呢度評語有人讚川味回鍋肉,就叫呢個。果然好惹味又好食,肉有好多塊,份量好夠,雖然油左啲,不過炒回鍋肉不嬲都油嘅,用辣油炒吖嘛通菜牛肉,份量好大,味道好好胡椒豬肚雞 (湯飯),呢度啲湯飯,飯係另上,我鐘意另上。雞雖然細細舊 (吾係雞扒肉那種,係有骨那種冰鮮雞) 但都幾好食,豬肚都好多,不過覺得個湯就咸左啲我冇影個餐牌,仲有好多款可以揀。本來今次想食呢度評論講過嘅薑蔥魚腩飯,但原來呢款吾係固定菜式;呢度每日都會有A -F 指定特別套餐。呢度啲例湯好飲,吾似有啲茶餐廳,例湯十足係豬骨飛水那種味道。叫左3樣嘢先$150,好抵。下次想試麻婆豆腐飯、薑蔥鴛鴦雞、仲有蠔仔肉碎湯飯。

(呢度啲餐全部會配埋例湯同一碗白飯,碗飯好大碗

川味回鍋肉

腐乳通菜炒牛肉

通菜牛肉,份量好大,味道好好

胡椒豬肚雞  (湯飯)

川味回鍋肉
腐乳通菜炒牛肉