2005-01-23 13 瀏覽
Bernardaud係法國名牌瓷器, 今次踩過界, o係IFC開左全球首間side walk cafe. cafe以黑色為主調, 裝修同東京而家好hit o既chocolate house o既style好似.Cafe主力推介macaroon (法式杏仁圓餅). 此甜品以巴黎o既Laduree做得最出名, 兩年前我遊玩巴黎時都專誠買過黎食, 記憶中個macaroon shell做得好鬆化, 內餡甜度適中, 係幾好食, 其中最鍾意praline餡. 今日就o係度試左一個coco chocolate macaroon, 完全食唔到白朱古力味, 但係就有好强烈o既椰絲味, 內餡甜得滯, 個shell亦唔鬆. 佢o既size比一個$5大不了多少, 係mini size, 但係$15一個, 貴左d! 同類型貨品o係中環Oliver's La Rose corner都有得賣, 價錢平好多, 味道唔會比佢差.另外亦都食左個檸檬tart(~$28). 呢個反而幾得! 檸檬餡酸甜度適中, tart底有牛油香, size細細, 作下午茶聚小吃o岩o岩好. Zoe都有同款產品, 無論味道, size同埋價錢

另外亦都食左個檸檬tart(~$28). 呢個反而幾得! 檸檬餡酸甜度適中, tart底有牛油香, size細細, 作下午茶聚小吃o岩o岩好. Zoe都有同款產品, 無論味道, size同埋價錢都好接近.

由於招牌推介都做得唔好, 所以俾個喊佢!