2008-08-10 20 瀏覽
近排經常周圍食乳鴿,今日又食了。先來三隻乳鴿,隻隻都炸得皮脆肉嫩,肉味香濃,不過肉汁就不夠龍華充足。但整體都是很美味的。隨後有水蟹雞粥,粥底綿綿,有淡淡的蟹同雞味,配料分量不少,每人都可分到三四件雞同蟹,蟹用上細細隻的花蟹,有少少肉食,新鮮不霉。雞是咸雞,仲有淡淡雞脾肉,好滿足添!我地仲點左$88孖寶,包括有賽螃蟹同栗米斑塊。賽螃蟹有些帶子粒同菜絲,同平時食的有些不同,不過附上的醋味道怪怪地,同賽螃蟹不太配合,不點就更加好食。栗米斑塊相對較普通,細細塊,配上罐頭栗米汁沒有什麼特別。最後仲有味菜炒鵝腸,鵝腸份量當然少過味菜,鵝腸洗得潔淨,而且好彈牙同有趙頭。不過個汁就好咸,食完要係呾飲水。最後送上甜品桂花糕,桂花糕夠硬食,不會一夾就散,桂花味充足不過火,除左有桂花碎,仲有一些水果粒添。總括來說,招牌食品做得好食,其餘都不差,當然以乳鴿最好食。計埋茶介,小費同加一,埋單共三百四十幾蚊,都抵食的
近排經常周圍食乳鴿,今日又食了。
總括來說,招牌食品做得好食,其餘都不差,當然以乳鴿最好食。
計埋茶介,小費同加一,埋單共三百四十幾蚊,都抵食的
乳鴿
其他菜式