2019-06-04 309 瀏覽
新蒲崗食完午餐,想食甜品,咁啱經過皇城餅店便比啲甜品吸引住停留Look吓先,終於都忍唔住買了芒果糯米糍和泡芙。😋😋芒果糯米糍皮比較厚,如果鍾意食囉米糍嗰種煙煙韌韌其實厚啲都可以接受嘅,不過芒果肉就比較少咗啲,得幾粒!😂 甜味本人覺得好適中不太甜都算新鮮嘅!十蚊有四粒泡芙,用咁平咁抵嘅心諗可能味道都係一般,但又想試下,皮比較不夠鬆軟,cream都算多而且都幾大粒下, 如果用呢個價錢有四粒都算差唔多,可以接受。不過果位侍應亞姐對食物態度就有點奇怪, 反轉放啲芒果糯米糍落個袋到,泡芙又求其放落個袋度,泡芙係唔壓得㗎嘛,最後都係我自己小心翼翼反轉返芒果糯米糍落袋,泡芙小心放響個膠袋側邊, 或者係我奄尖。😂芒果糯米糍$13皮比較厚芒果肉也比較少食落煙煙靭靭不太甜泡芙$10(4個)cream比較多抵食

芒果糯米糍$13
皮比較厚芒果肉也比較少
食落煙煙靭靭不太甜

泡芙$10(4個)

cream比較多抵食