2025-01-07
店名:好味餃子店(葵芳)地點:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖今日黎開葵芳拍拖,行開葵廣附近,肚餓緊係醫下肚仔,男朋友係一個水餃控,見到葵涌運動場附近有一間餃子店,緊係試試,我地兩個人叫左兩碗雙拼湯餃試下佢🫣🫣1.雙拼湯餃子(粟米肉餃/雲耳椰菜肉餃)$492.雙拼湯餃子(韭菜肉餃/甘筍沙葛肉餃)$49店家其實有7款餃子(還有白菜肉餃/芹菜肉餃/芫茜肉餃)俾大家選擇,如果大家鐘情1種款式,可以選單拼,還可以分大碗10隻同細碗6隻,行完街肚餓,緊係叫二碗雙拼湯餃子啦,四款餃子都好好食,大大隻又多餡,唔似超市買個啲咁,個人建議可以由淡食到濃(雲耳椰菜>粟米肉餃>甘筍沙葛>韭菜肉餃)。最重點係佢個招牌湯底“野葛菜生魚豬骨湯”,每天新鮮熬製4小時,可以養陰清熱,降火排中,去骨火,化痰止咳等等,好適合我地,因為我地啱啱感冒完😥😥,而家咳到甩肺,所以如果你有肺熱咳嗽,或者有抽煙習慣,咁就要黎試下喇😋😋
地點:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖
1.雙拼湯餃子(粟米肉餃/雲耳椰菜肉餃)$49