2020-02-27
呢度有好多唔同款式嘅餃子, 大約有14款選擇,加2蚊可以雙平。我哋叫了六款味道的餃子來試一試,兩份雙拼湯餃和一份雙拼煎餃。餃子係全人手包的,隻隻都包得好脹卜卜好足料,而且個皮仲係好簿身。 呢度既餡料比例係7比3,菜多肉少,食到蔬菜爽甜,我鐘意。 價錢好親民,30幾蚊就有一大碗餃子,只是座位不是太舒服,地方比較狹窄, 見很多人都是外賣回家食。南瓜粟米鮮肉餃 x 芝士粟米鮮肉餃 7隻 $38先講個湯,係椰子豬骨湯, 自家製,非常清甜,感覺好潤喉, 好舒服。 南瓜餃子裏面有好多香甜既南瓜蓉。 芝士粟米好香,芝士拉到少少絲,係店內推薦之選。香菇鮮肉餃 x 西洋菜鮮肉餃 7隻 $38六款之中,我最鍾意西洋菜, 而家呢個月份當做,唔係度度地方有,且而好新鮮清甜。 我朋友就最鍾意食香菇味,食到一粒粒的香菇口感。韭菜鮮肉餃 x 雲耳椰菜鮮肉餃 7隻 $38即叫即煎,來到超級熱辣辣, 餃子皮脆卜卜。韭菜好新鮮,包你食過之後唔想食八x雲x。雲耳椰菜好match夠爽脆。 我比較喜歡湯煮,因為煎既食到最後有啲油膩感。甜蜜蜜雞中翼 3隻 $22甜甜的, 雞翼鹵得好入味。涼伴拍青瓜 $15前菜,酸酸辣辣好開胃。
南瓜粟米鮮肉餃 x 芝士粟米鮮肉餃 7隻 $38
香菇鮮肉餃 x 西洋菜鮮肉餃 7隻 $38
韭菜鮮肉餃 x 雲耳椰菜鮮肉餃 7隻 $38
甜蜜蜜雞中翼 3隻 $22
甜甜的, 雞翼鹵得好入味。
涼伴拍青瓜 $15
前菜,酸酸辣辣好開胃。
羅漢果茶 $6
真材實料,味道好香濃,有回甘味。 加上羅漢果潤肺止咳,啱曬依家肺炎疫情。
青檸茶 $6
味道好似咸柑桔蜜,好好飲。