2023-06-07 23 瀏覽
今日我要同大家分享一間港式小店!我嚟試過嘅每一樣食物都幾好食,而家就同大家介紹下!首先,上湯皮蛋餃,個皮薄餡香,每一個餃子都好新鮮。湯汁夠濃郁,入面仲有皮蛋,更加增加咗香濃嘅口感。一咬落去,真係好好味!😋緊接住,沙爹串燒,牛肉、豬肉同雞肉任你揀。外皮烤得剛剛好,入口嫩滑多汁。加埋店家特製嘅沙爹醬,真係一絕!🍢主菜方面,炸肉撈麵係一道必試嘅招牌菜。麵條煮得恰到好處,有彈牙口感。肉香味濃郁,再沾埋店家特製嘅醬汁,真係令人回味無窮!🍜仲有老鼠粉,清爽開胃。一入口就即溶!🐭小食方面,炸雞翼同炸皮蛋餃都好值得推薦。炸雞翼外皮酥脆,肉質嫩滑,炸皮蛋餃有香脆口感,餡料多多,好滿足呀!🍗🥟如果想試下甜品,絕對唔可以錯過手抓餅。外皮薄脆,內餡香甜。再沾埋店家特製嘅醬汁,一口接一口,根本停唔住!🥞至於飲品,店內除咗冬瓜茶同丹南咖啡之外,仲有百香果茶,清新嘅百香果味道充滿口腔,飲返一口,即刻解渴又好開心!🍹

仲有老鼠粉,清爽開胃。一入口就即溶!🐭