2020-07-05 735 瀏覽
今個月同班朋友聚下,想去酒店食個buffet,今次主題係盛夏海鮮薈萃自助晚餐,好彩早少少book jor,都好full海鮮朋友至愛,都有不少選擇,有波士頓龍蝦、琵琶蝦、加菲蟹、法國羔蟹、瀨尿蝦、藍青口等等,佢特別讚龍蝦話好厚肉,又多膏,而且很夠凍,好海洋氣息。我愛食熱盤,今日精選烤肉有烤西冷扒、鹽焗三文魚,我超愛牛,必食,廚師切開西冷扒,見到肉色嫩紅,吃起來肉質鮮美,滑口,肌理纖維夠嫩,不過熟,呢個熟度我至愛,肉汁豐富,輕輕點上黑椒汁,很惹味。仲有我喜愛燉湯,蔘鬚紅棗圓肉燉赤肉很甘香,湯料豐富,蔘味濃郁回甘,沒有搶走紅棗的圓肉的清甜,加上有肉粒,湯很清甜又夠滋潤。其他熱盤都唔錯,朋友讚松露野菌包糠烤焗羊架很香又鮮嫩,南乳焗雞球香脆可口,惹味,沙白蜆很鮮甜肉厚,夠大隻,正。仲有兒童區食下burgers,細細件容易食,都好食wor,仲有迷你夏威夷薄餅,唔錯。見到仲有中式糖餅區,芝士輕食區都有不少的選擇。聽到打鼓聲,原來有現場烹調,今日係西瓜黑白雜果凉粉,白涼粉是愛玉,色彩繽紛,加入西瓜汁很消暑。甜品好豐富,有Mövenpick雪糕以及全新推出的自家製雪條,今日有無花果、蜜瓜、石榴、血橙,我

甜品好豐富,有Mövenpick雪糕以及全新推出的自家製雪條,今日有無花果、蜜瓜、石榴、血橙,我愛石榴獨有味道,打曬果蓉,很有誠意。仲有港式甜品,雞蛋仔及窩夫,正

出去取食物時,記得載口罩。