同朋友book枱book左7點,早到左少少,係在門外有幾排櫈坐,等到有位就入得,係出面等時已揀左湯底先,入到去有得坐窗邊望旺角街境。每次打邊都例牌自調蒜蓉醬料平時打邊爐食慣都係沙爹或者食完雞煲加湯底打邊,傾向都係香濃惹味既口味。但今次我地唔食平時食開既重口味道,揀左個養生湯底~韓式松茸姬煲雞藥膳~~好快上到台,個噴泉鍋盞鬼,第一次打邊爐呢種邊爐,感覺好特別,湯會係桶邊不斷湧出黎湯底料好足用個『更』去就咁『不』黎飲可以隔左d油,飲落唔會油又方便飲完個人唔知係咪自我感覺良好定點,有d覺得個人真係好補,尤其塊面好似血氣湧左上面咁,湯味吸引而唔油膩,飲到個人興烚烚,明明冇酒精成份,但就好似飲咗酒咁,手腳同個身都暖左果種行氣活血,最後忍唔住飲咗三碗。呢舊松茸姬係湯底到打撈上黎食,幾香幾好咬未打邊爐前齋飲湯都好滿足, 本身就好鍾意飲湯,佢個松茸姬藥膳湯好香藥材味,湯料好足,雞既份量兩個人食剛剛好,藥膳湯底滲晒入d雞到,唔使沾醬都好食。食完個雞飲完湯就就開始打邊,打邊必點響鈴即炸好脆身夠鬆化,雖只有4件,但每一條都好長,建議點落湯浸3秒即上就即最好,唔會淋晒,沾到湯味又食到帶脆身口感手打墨魚丸,墨魚

每次打邊都例牌自調蒜蓉醬料

呢舊松茸姬係湯底到打撈上黎食,幾香幾好咬
食完個雞飲完湯就就開始打邊,打邊必點響鈴
手打墨魚丸,墨魚丸又係次次打邊爐至愛,手打丸咬口彈而爽,相比普通丸貴d,但真係好味多d
通常打邊爐都唔少得點下雲吞或者餃,浸住湯底食好正,裡面大大粒蝦,口落爽,唔錯
打邊爐不可不點既仲有烏冬,好滑身好綿,好特別既係個烏冬上枱已烚好左再同冰震住,好有heart
想當然唔少得食下d菜咁先會健康
打邊爐又點少得飲冰凍既汽水
總的來說,整體不錯:
兩個人食到飽肚,埋單都係平均二百多d,價錢不貴,坐得幾舒服
食完個身無打邊爐焗住一陣味
服務態度幾好,唔使客人提出,都會主動幫客人加湯底同換碟