2023-11-21
約咗朋友喺旺角食烤魚,呢度除咗有烤魚食之外,仲有麻辣小龍蝦同任食火鍋,非常豐富,所有我哋鍾意食嘅嘢呢度都有得食。餐廳食嘢有規定次序,好有自己特色。先揀咗鍋底,再食麻辣小龍蝦,跟住就係材料豐富嘅火鍋。魚鍋底分別有難忘酸菜魚鍋,重慶麻辣烤魚鍋和回味水煮魚鍋。我哋食嘅係重慶麻辣烤魚鍋,夠晒麻又夠晒辣又香又惹味。 先將魚烤熟,令到魚肉又香又滑,魚肉汁鎖晒喺入邊,之後再放入重慶麻辣汁度煮,一路煮麻辣汁嘅味道被魚肉吸收入去,令魚味道更豐富。魚鍋食完再上麻辣小龍蝦,小龍蝦煮得好入味,食到手指都要吮埋。麻辣味令龍蝦肉更加鮮甜。食咗兩日麻辣嘢,跟住食返個火鍋清返一下。火鍋食咗西班牙黑毛豬,安格斯肥牛,扎扎跳大海蝦,鮮豆皮,多款菜,豆腐和丸,真係又正又好味。黑毛豬甘香鬆化,肥牛味濃肉柔軟,海蝦鮮甜爽口,鮮豆皮煙靭有咬口。
魚鍋底分別有難忘酸菜魚鍋,重慶麻辣烤魚鍋和回味水煮魚鍋。