2017-06-20
green monday素友飯局漸漸變成試食冒險,專挑未試過的食店去試。繼續鎖定銅鑼灣,今次係登龍街永光中心的本真東后齋。食店走真派路線,裝修ok,但空間比想像中細。入lift見係25樓頂樓,心想頂樓食店通常貴,因為租貴。果然。$328二人餐,咪睇佢可以揀三款餸,我地揀左小食炸鬚鬚,桃子骨,紫菜荔茸卷,黑松露炒淮山乜乜乜,每碟份量少,又令小編懷念起一心。肥仔待應話三個人唔可以淨叫二人餐,要叫多碟,態度麻麻,不過我地唔到肉酸嘅人計較,我地就叫多個蕃茄松茸荷葉飯。呢個飯竟然係第一個上,明顯係白飯淋上汁,個籠老年咁大,但係呢飯就好一般,大家樂肉醬煎蛋飯素版,荷香? 咩黎架?食得架?夠膽收$128,素友M問左幾次:呢碟野貴喺邊? 其他食物味道不過不失,以價錢黎講性價比低,簡稱唔抵食。最欣賞係個杏汁湯同個鬚鬚,杏汁好杏,鬚鬚口感好似。黑松露炒麵,冇黑松露味,份量與海皇粥店相若,味道也近似,素友M又大叫有墨松露味都算,其他味都無,無呀,0 呀🙄!(笑屎我)。埋單每人$180,係GREEN MONDAY飯局以來,最貴一餐,OVO CAFE都好似係咁上下,但OVO有特色啲囉!
其他食物味道不過不失,以價錢黎講性價比低,簡稱唔抵食。最欣賞係個杏汁湯同個鬚鬚,杏汁好杏,鬚鬚口感好似。 黑松露炒麵,冇黑松露味,份量與海皇粥店相若,味道也近似,素友M又大叫有墨松露味都算,其他味都無,無呀,0 呀🙄!(笑屎我)。