2024-10-21
同朋友一家大細一行八人去到香港最南嘅自助餐,雖然路程比較遠,但係都冇令我哋失望!酒店唔係近海洋公園地鐵站,要喺地鐵站再轉一程接駁巴士,不過班次尚算頻密,而且好快就去到。酒店好大,間餐廳都好大,一入到去落地大玻璃,樓底又高,非常之舒適嘅用餐環境。我哋喺自助餐開始嘅時候已經進場,睇住自助餐餐枱上面嘅食物,就咁樣行一轉已經行咗5分鐘! 冷凍海鮮好豐富,任食波士頓龍蝦、阿拉斯加長腳蟹! Ham and cheese非常之多選擇,應有盡有。有刺身吧,長期都排着隊,非常之受歡迎。亦有即場燒烤,我就最鍾意食燒雞翼,熱辣辣脆皮,非常之香。西餐仲有我最鍾意食嘅地中海識煮sea bass,又有Carvin Station ,牛、豬任君選擇 。中餐都有,點心燒味,竟然仲有燉湯,椰子燉雞湯,正呀!印度咖喱都唔錯。另外仲有少少土耳其嘢 ,kebab 一般般 。甜品真係好多選擇,好想每樣都食,但係已經飽到郁唔到啦,成個蛋糕櫃都係我鍾意食嘅口味!雪糕有Movingpick,小朋友做愛。一定要再搵個機會再嚟,下次可能會考慮staycation,反正都嚟到咁遠嘅地方,不妨留耐啲啦!