2020-10-04
要數我最愛嘅漢堡包專門店,一定要提下呢間Electric Ave。佢地大部份食材都係自家製,每日要花好多時間準備。可惜做多一段時間佢地就要執笠😢😢希望大家趁早多多支持🙇♂️🙇♂️————————————————🍔: Double Classic Cheddar ($165) (Mon - Fri ; 12nn-5pm Lunch Set 所有漢堡都會跟Rosemary薯條同汽水)評價💁♂️:4.8 / 5正點👍:👍:140g English Aged Patty 英國熟成牛肉漢堡牛味特別濃厚,調味亦適中。本身塊排勁厚🥰(仲要有兩塊😛😛)裡面依然做到帶少少粉紅,煎得啱啱好。因為即叫即整,所以啱啱上桌時可以聞到好香嘅牛味🤤!仲見到啲肉汁係咁流出嚟🤤🤤!Juicy到爆!👍:English Cheddar Cheese英國車打芝士半溶狀態,芝士味濃🤤👍:Onion Confit 油封洋蔥 整到好似焦糖咁嘅深啡色,略帶甜味👍:Tomato Jam 因為自家製所以好有風味——偏酸同埋好似風乾番茄嘅濃縮版,感覺有少少BBQ嘅風味🥰,提升肉味之外仲可以降低芝士嘅油膩感👍:House Sauce 聽講用
————————————————
評價💁♂️:4.8 / 5
正點👍:
👍:House Sauce 聽講用上是拉差同蛋黃醬,同樣好味 😋
👍:酸瓜同生菜新鮮爽脆
👍:麵包上次介紹過,一望就知係靚嘅brioche 包,又厚又鬆軟又富牛油香,即使個包咁Juicy都冇𣺉曬。
👍:整體成個包味道層次豐富,複雜得嚟又唔會遮曬牛肉味,平衡得好好!
👍:因為好料係自家製,食出嘅味道都特別!
👍:同上次一樣個包嘅結構均衡,外觀簡直係一流!
美中不足🤔:
😔:咁好食嘅包我只可以食得一個,已經飽曬😢
————————————————
🍟:Rosemary Fries (Lunch Set 跟漢堡)
評價💁♂️:4.7 / 5
正點👍:
👍:外脆內軟,又夠薯仔同Rosemary 香🥰