2018-12-23
尖沙咀一向多野食又多甜品店,某日無意發現呢間精緻西餐甜品店,睇得出甜品師傅做每樣食物同甜品都好有heart,而且賣相精美,比得上酒店級級數,價錢相宜,不得不推薦給大家餐廳環境以簡單木色warm tone裝潢,大約有十張枱左右,不會太逼夾坐得舒服。特調檸檬薰衣草特飲淡淡的玫瑰和薰衣草花香特別岩女仔飲,不過我覺得味道有少許過甜,如果少甜/淡一些會更好。這間餐廳以甜品為主打,但最近還新推出了熱食。點了海鮮意大利飯,海鮮非常足料有蝦有青口,飯中還有些小元貝,每粒飯都有creamy的意大利汁包圍著,口感豐富!搽茶麻薯窩夫伴雲尼拿雪糕窩夫大大件夠份量,重重的抺茶味岩哂我呢個抹茶控。特別的是窩夫裡面有的麻薯,外脆內軟煙煙韌韌,配埋雪糕100分!絲絲入心第一次見咁靚既心太軟伴雪糕!好似一個水晶球🔮賣相精緻一定要相機食先。心太軟的朱古力味道很濃但不會死甜,雪糕下仲有oreo曲奇碎粉好靚好美味
特調檸檬薰衣草特飲
搽茶麻薯窩夫伴雲尼拿雪糕