2020-03-29
見有報導指漫花燈火被中止合約 即將結業上星期先幫襯過既我 覺得非常可惜💔呢度既裝潢真係好有心思💯 每一個位都適合打卡 開業一年未夠就要拆哂d咁華麗既裝飾 未回本就結業蝕本太心悒喇😢希望食評可以快啲出 多d人喺佢結業之前支持下佢🙏🏾揀呢間餐廳原因係為左慶祝生日🎂希望可以影多d靚相☺️除左裝修華麗 餐具🍴等等都好靚啊每枱都會有一個萬花筒🤩將個萬花筒向住食物欣賞下萬花筒下既食物又得 向住朋友幫佢影相又得 真係會打卡打到手軟🤣講講食物先💁🏽♀️法國慢煮鵪鶉腿配牛油炒野菌🍄 ($168)鵪鶉腿肉質嫩滑👍🏽兩種菇食落無咩味 夾d辣椒絲會比較好~~OMG啡菇二重奏($108)大啡菇多汁 蟹肉同肉醬味道都Ok!芝士焗黑松露薯條🍟 ($98)本身無嗌呢個 但見附近兩枱都有嗌 賣相相當澎湃😜 加上頭兩碟小食份量比較少 所以就嗌左呢個🤣薯條酥脆 芝士同松露醬份量都幾多~~最抵食係呢碟 見到枱枱都食淨 我地三個人都食唔哂🙈黃金蟹肉🦀配黑橄欖醬意大利粉 ($188)本身麻麻地橄欖既我 叫之前有d猶豫不過好彩因為係醬 所以味道唔算重蟹肉同意粉比例幾好 不過整碟份量都係偏少🤭飲品同甜品方面 我地嗌左💁🏽♀️🍓士多啤梨
見有報導指漫花燈火被中止合約 即將結業
每枱都會有一個萬花筒🤩
將個萬花筒向住食物欣賞下萬花筒下既食物又得
向住朋友幫佢影相又得 真係會打卡打到手軟🤣
講講食物先💁🏽♀️
法國慢煮鵪鶉腿配牛油炒野菌🍄 ($168)
鵪鶉腿肉質嫩滑👍🏽
兩種菇食落無咩味 夾d辣椒絲會比較好~~
OMG啡菇二重奏($108)
大啡菇多汁 蟹肉同肉醬味道都Ok!
芝士焗黑松露薯條🍟 ($98)
薯條酥脆 芝士同松露醬份量都幾多~~
最抵食係呢碟 見到枱枱都食淨 我地三個人都食唔哂🙈
黃金蟹肉🦀配黑橄欖醬意大利粉 ($188)
本身麻麻地橄欖既我 叫之前有d猶豫
不過好彩因為係醬 所以味道唔算重
蟹肉同意粉比例幾好 不過整碟份量都係偏少🤭
飲品同甜品方面 我地嗌左💁🏽♀️
🍓士多啤梨三重奏 ($88)
欣賞研究呢杯飲品既心思👍🏽 有d playful!
士多啤梨奶既味道 little twins star既感覺
少女必點😛💕
開啟潘朵拉盒子✨ ($168)
朋友事前打電話去pre-order定生日字句
我地食哂所有主食之後
店員就主動上甜品 幫生日主角戴花環🌸
外型相當吸睛🤩
睇番其他食評 發現每日‘糖罩’既顏色都唔同
呢隻透明淺藍色好靚啊☺️
糖罩都有d厚度 要大力d敲先爛(但又小心大力得劑會四濺🤣) ⚠️食既話會痴牙~~
紅莓餡既酸有綿密既蛋白balance番 所以味道唔錯~~
整體黎講💁🏽♀️
食物既CP值不高 但環境黎講 真係💯分
店員會好詳細咁介紹食物👍🏽
雖然知道喺第二度重開有難度 但係我仍然希望呢間咁有心既小店有一日可以重開✨✨ 一定會有食客支持!