2022-05-11 446 瀏覽
今次係想慶祝生日而入迪士尼 打算順便係迪士尼入面或者酒店區食埋剛好迪士尼重開 預約入到迪士尼 但就偏偏好多餐廳都fully book大冒險家餐廳係未以半自助餐形式前都經常幫襯 覺得佢份量唔差味道都相當唔錯 見佢有得預約 當然最好不過 價錢都相當唔錯$258一位 預約仲可以免加一當然 生日總會有少少驚喜 但可惜餐廳並無同類活動 舊時叫餸食飯無既話好明白 但估唔到而加半自助餐形式都無 所以有啲可惜 連美國小鎮大街既Corner Cafe都可以整到生日latte 諗住會有差唔多既餐單 但並未有提供主菜 我地叫左香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁 同埋 燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁  ⭐️⭐️⭐️⭐️印尼炒飯係舊有既主菜因完以前食過覺得好好食所以再叫 味道同以前食既差唔多 都同樣好食 大蝦感覺都算新鮮 唔會係劣質貨式 少少梅味都一定會有既 始終唔係專業海鮮餐之但係份量就少左一大節!明白既 太大又試唔到出面半自助餐既小食 前菜同甜品但係出面半自助既選擇都唔算多出面放有三行自助式既前菜 同甜品但其實”三行”既半自助選擇 有兩行前菜係重複 當中炸蝦粒同素食肉丸都相當唔錯 沙律

香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁  ⭐️⭐️⭐️⭐️
香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁

印尼炒飯係舊有既主菜

但係出面半自助既選擇都唔算多
出面放有三行自助式既前菜 同甜品
但其實”三行”既半自助選擇 有兩行前菜係重複
當中炸蝦粒同素食肉丸都相當唔錯 沙律亦有好幾種種族 俄羅斯吞拿魚沙律同木耳沙律都相當唔錯!
不過甜品選擇都算多 有大概7-8款加埋生果
仲有飲品吧 有兩款果汁 一款特飲 兩款熱茶分別係茉莉花茶同港式奶茶
都相當唔錯!
只係見到主菜咁樣 有啲嚇親

主菜燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️
燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁

都一樣 燒春雞感覺有啲可憐🤣如果唔係伴碟加左塊Albert既曲奇 我相信睇落同出面快餐店並唔多🙈同樣 都叫可以試到出面既小食前菜

最後我地都食得飽咁離開既🤣安慰自己呢個價錢 係迪士尼入面 仲可以半自助餐

特別想讚甜品!相當好食!整得非常精緻!有哂迪士尼既感覺 比起主菜同餐具等等 更可以代表到迪士尼 同埋大冒險家餐廳既感覺,覺得如果想提升一下客人既用餐經歷 可以係伴碟或者餐具上再花少少心思😅

同埋唔知係只有我地有呢種感覺 還是大家都有 我地預約既係18:00最尾一場既晚餐 員工都好似好趕好想快啲收哂啲野咁 雖然肯清理枱上多餘既餐具同用完既碟係好事 但係佢地既速度係 我岩岩係自己碟上吉起最後一舊雞翼 佢就係後面收走我隻碟 連比我食完放番啲骨既機會都無 仲要唔止一次 拎走左一半先會問係米仲有需要😅又或者去到19:00就開始問我地枱上既多左餐具籃仲有無用 一手拎起先問 比人感覺有啲催趕😅真係好似去左冒險咁刻不容緩🤣
2022-04-25
香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁