2021-07-13 2526 瀏覽
最近學左一句東北話,叫相當哇塞,即係好正咁解。用來形容今餐就十分洽當!先講地經過繁華嘅銅鑼灣鬧市,穿過維園轉入一小巷,三兩步之遙已令你步入寧靜向小巷。而餐廳就在此旺中帶靜之處。極適合情侶 閨蜜 約會.店面細細,但亦見心思。簡單佈置。一幅夜景掛畫,一小桌兩餐椅,兩人對酌,已十分chill. 有時悠閒寫意,不一定去很遠花大錢。身邊也有不少相當哇塞的好地方。主菜未到,先點D送酒小食。雞軟骨係我至愛之一。炸鷄軟骨個漿做得很香酥鬆脆,相當哇塞!來一支南非白酒,清新易入口,飲落滿口清甜。配海鮮,提升海鮮鮮甜度。order餐酒可以特價點一打精選生蠔。每隻都係當天運到,好新鮮。雖然細隻D,但味道好鮮甜,配白酒,相當哇塞!雖然order左一打精選蠔,但上次食過大大隻法國蠔,一直 念念不忘. 點都要叫兩隻來。一入口,creamy 的蠔味湧上來,充滿整個口腔。呢種滿足,真係相當哇塞!主菜叫了一份牛扒,一份豬手。牛扒正常水平。不過豬手有驚喜。外皮脆卜卜,但肉又吾乾身,少少咸。皮肉之間層肥肉滑滑有膠但吾肥。

order餐酒可以特價點一打精選生蠔。

每隻都係當天運到,好新鮮。

雖然細隻D,但味道好鮮甜,配白酒,相當哇塞!

• 生蠔