2018-06-23
約左老朋友係呢度聚舊, 佢係觀塘人, 介紹我試呢度係工廠區內的五樓, 通常呢d係工廠既餐廳都係做得唔錯, 今次都唔例外餐廳以森林系裝飾為主, 一入去就有咖啡吧同一張大枱, 我們係星期六2點後食brunch, 居然滿左一大半人好多人係度傾計, 但其實唔會好嘈, 因為枱與枱之間有一定的空間, 加上柔和的音樂,我同朋友坐左成3個鐘呀我叫左虎蝦牛油果明太子醬牛油餐包配沙律明太子醬上加有紫菜, 一睇就覺得好吸引呀, 咬落去牛油包脆脆地, 明太子醬味道濃郁 配上煎好的虎蝦, 咬多幾啖有軟軟的牛油果同生菜, 我未食過層次分明同口感咁豐富既包. 真係大開眼界呀我朋友叫左慢煮雞胸 太陽蛋 蘑菇沙律 配蜜糖芥末籽汁 法式方包 , 我覺得個法式方包好好食, 雞肉好林好滑. 我推介呢個. 飲品方面, 我叫左個西柚檸檬冰茶, 茶味同水果味剛好balance我朋友叫左法式芒果茶 , 好香又好飲呢度好岩傾計同嘆美食用 , 誠意介紹呢間餐廳
我叫左虎蝦牛油果明太子醬牛油餐包配沙律
我朋友叫左法式芒果茶 , 好香又好飲
呢度好岩傾計同嘆美食用 , 誠意介紹呢間餐廳