2020-04-03
以前幫襯過兩三次,嘢飲質素都ok,鹽酥鷄即炸好味道。隔左一排冇嚟,見食評講到啲服務態度咁差,想再去睇吓發生咩事。以前幾次幫襯都係男人沖嘢飲,態度好正常。今次去到見到係個女人,但唔係大家講嘅“肥婆”,有叫少甜少冰,問佢手標奶茶可唔可以加奶蓋,佢話可以,提返我加七蚊,最後亦有問我係咪要大杯。過程語氣好正常,完全冇問題嘅講完服務態度講返嘢飲,我本來想飲奶蓋,但又想試佢個手標奶茶,所以二合一咗佢。但我錯啦奶蓋原本有自己個味道,加上芝士味,有啲搶左手標奶茶本身個味。下次我都係乖乖地齋叫奶茶算啦,奶蓋留返嚟配純茶先係perfect match個人覺得呢間嘢嘅嘢飲係偏甜嘅,如果平日真係唔多飲甜嘢嘅人,真係要叫少甜甚至走甜。但佢又唔係死甜嘅,手標奶茶飲到後尾我食晒啲奶蓋之後個茶味出返嚟,都幾香嘅好似做左黃店打手咁但我想大家俾吓機會小店,親身去試一試,每個人都有唔同體驗嘅。或者可以叫吓食物熊貓,可以完美地幫你避開有關服務態度嘅問題嘅